O PODJETJU     
 
Splošna predstavitev podjetja:
 

Začetek nastajanja podjetja sega v leto 91, ko je bil ob razpadu združenega podjetja Iskra uveden stečaj tudi za Iskro videomatiko. S pomočjo sredstev, ki sta jih vložila ORODJARSTVO ĐURIČIČ in KOVINOPLASTIKA ŠKULJ se je uspelo orodjarni Iskra videomatika obdržati in nadaljevati z delom. Tako je iz bivše orodjarne nastalo novo podjetje Tritech d.o.o. Obdržala so se delovna mesta, hkrati se je razširil trg, saj so nova podjetja poleg finančnega dela prinesla tudi nove programe in tehnologije. Podjetje Tritech d.o.o. je mlada delovna organizacija, ki je bila usanovljena leta 93. Osnovna dejavnost novoustanovljenega podjetja je bila v prvih dveh letih predvsem lastna konstrukcija in izdelava orodij za:

  • pihanje plastičnih mas
  • ekstrudiranje plastičnih mas
  • brizganje plastičnih mas
  • tlačni liv (kokile)
  • štancanje

V zadnjih letih pa se je firma poleg naštetega začela ukvarjati tudi s konstruiranjem in izdelavo avtomatskih linij ter naprav in strojev po naročilu kupca. Ker delo takih naprav zahteva sodelovanje strokovnjakov iz različnih področij tehnike, je bila ustanovljena tudi razvojno raziskovalna skupina v okviru organizacije. To skupino sestavljajo raziskovalci iz področja strojništva, elektronike in računalništva. Ob nastanku firme je bilo zaposlenih sedem ljudi, trenutno pa imamo zaposlenih 24 ljudi.

 

Nekatera pomembnejša orodja podjetja Tritech d.o.o.:


Dvognezdno orodje za brizganje nastavka iz PA 66 s 30% steklenimi vlakni. Orodje je izvedeno z hidravličnim izvlekom trnov. Izdelek mora zdržati 300 barov in 500.000 brizgov. Na izdelku sta dva navoja R 3/8 in S 26X2.
 
Priprava za brušenje čela lopatic plinskih turbin (ABB ŠVICA). Priprava je univerzalna za brušenje od fi 400 do fi 1700, materiali so iz nerjavečega jekla in iz aluminija. Priprava se uporablja za vzdrževanje plinskih turbin po celem svetu.
 
Kombinirano orodje za progresivno štancanje nosilcev za zidno vticnico. Orodje je izdelano iz deljenih matric in tlacnih plošc. Material za matrice in nože je OCR VM 62 HRC.

 

Že od leta 1991 © Tritech d.o.o.